Bent u al eens langs geweest bij PensioenCafe.nl? Het is een enerverende hang-out om meer over pensioen aan de weet te komen. Echt een welbesteed avondje-uit.

Het PensioenCafe.nl is ontwikkeld voor deelnemers van het Pensioenfonds Horeca & Catering. Hun pensioenbewustzijn was zo laag dat PH&C ons vroeg om een concept uit te werken waardoor ze een ietsiepietsie meer belangstelling voor hun latere leven zouden krijgen. Horeca- en cateringmedewerkers hebben weinig tot niks met pensioen. De meeste deelnemers kijken de nieuwsbrieven en jaaroverzichten niet eens in. Maar ze zijn bezeten van hun werk.  

Zo kwamen we op het idee om pensioen aan horeca te koppelen. En omdat de deelnemers niet graag lezen hebben we van PensioenCafe.nl een visueel platform gemaakt. Met veel rechttoe rechtaan video’s, waarin bijzondere cafégangers bijzondere verhalen vertellen. Konijn Rob, een rondspringende bruidegom, legt bijvoorbeeld uit wat zijn huwelijk voor zijn pensioen betekent. Een waarzegster neemt een mysterieus voorschot op de toekomst en wat de toiletjuffrouw overkomt zet ieder mens aan het denken.

 

De jury van de PBM Communicatieprijzen was laaiend enthousiast over het online platform en riep het concept in mei 2014 uit tot ‘beste communicatie met deelnemers'. De letters PBM staan trouwens voor Pensioen Bestuur&Management. Dat is een onafhankelijke instantie die pensioen en pensioencommunicatie wil professionaliseren.

De award is natuurlijk niet de enige USP van het digitale café. Het totaal maakt indruk. De site is een combinatie van informatie en entertainment. PensioenCafe.nl is volledig HTML5 gebouwd en is daardoor geschikt voor alle mogelijke devices.

Om interacties te blijven stimuleren, voegen we regelmatig nieuwe verhalen toe. Het doel is om bezoekers twee keer per jaar informeel bij te praten over pensioenzaken, zodat ze het nieuws rondom pensioen en hun pensioenoverzicht beter in context kunnen plaatsen. Een goed pensioen begint immers met een beter bewustzijn.