Een afscheidsapp voor social media diehards

Het zijn ongemakkelijke momenten. Iemand overlijdt, maar op social media heeft hij het eeuwige leven. Zijn naam verschijnt nog steeds in tijdlijnen en aanbevelingen. Vooral vriendschapssuggesties en verjaardagfelicitaties leveren pijnlijke taferelen op. Voor diehards die verwarring willen voorkomen heeft uitvaartverzekeraar Nuvema het Social Media Testament ontwikkeld.  

De digitale wilsbeschikking is op twee manieren verkrijgbaar:
1.    Een download op de website
2.   Aanvragen via een Facebook app

Het inzicht: social media gebruikers willen geen gedoe

Social media gebruikers zijn gemak gewend. Elke seconde lijkt waardevol. Ze willen fun, geen gedoe. De Facebook applicatie die wij voor Nuvema uitdokterden en ontwikkelden, blinkt uit in eenvoud. 
Inloggen gaat via Facebook zelf en na, in no-time, drie stappen te hebben doorlopen, ontvangt de aanvrager een e-mail met het testament. Per sociaal medium kan hij daarin aangeven wat de bedoeling is na zijn overlijden.
De e-mail bevat ook een bijlage voor nabestaanden. Want in de praktijk blijkt dat vooral zij met de digitale erfenis blijven zitten. 88% van de Nederlanders heeft niks geregeld qua digitale nalatenschap. 

Natuurlijk vraagt de app zijn downloaders om een post op Facebook te plaatsen en vrienden uit te nodigen om het testament ook in te vullen. Spread the word, nu het nog kan.