Je klant centraal stellen... zo simpel is het niet

Comment

Je klant centraal stellen... zo simpel is het niet

Je klanten, je zou ze in de waan van de dag haast vergeten. De waan die je iedere dag routinematig van je mailbox via vergaderingen dirigeert naar je 'to-do-list' en weer terug. Niets meer dan een onschuldige routine totdat je ineens beseft dat je het intern alleen nog maar hebt over statistieken, metingen, ratings en scores. Belangrijk natuurlijk, maar ook potentiële valkuilen. Vooral voor marcommers zoals wij, de verbinders tussen merk en klant. Het is onze taak om voorbij de statistieken oog te blijven houden voor datgene waar het uiteindelijk allemaal om draait: onze klanten.

Comment

Outcome Driven Marketing the next step?

Comment

Outcome Driven Marketing the next step?

Het is nog niet eens zo lang geleden dat accountability binnen marcom uitsluitend ging over het afleggen van verantwoordelijkheid. Gelukkig evolueert ons vakgebied en gaat accountability inmiddels veel meer over het nemen van verantwoordelijkheid. Wat niet wegneemt dat je binnen marcom nog steeds en meer dan ooit moet kunnen aantonen in hoeverre een communicatie- en (online) media-inspanning bijdraagt aan de gestelde doelstellingen.

Comment

Innoveren doe je zo

Comment

Innoveren doe je zo

Laatst hoorde ik iemand gekscherend uitleggen waarom innoveren vaak zo lastig is voor bedrijven: “In het woord innoveren zit het woord 'no'...” zo verklaarde hij. Wie weet, misschien speelt het onbewust een rol. Want hoe vaak zeggen mensen niet 'nee' tegen iets dat ze niet kennen? Omdát ze het niet kennen? Zeker als marcom-professional zal dit herkenbaar voor je zijn. Behalve wanneer je geluk hebt en leden van je directie iets van een Pippi Langkous in zich hebben: een innovator avant la lettre van wie we veel kunnen leren.

Comment

Mensen + Machines = Merken 3.0

Comment

Mensen + Machines = Merken 3.0

Niets menselijker dan fouten maken. Iedereen maakt zich er schuldig aan. Pas als je fouten maakt, kom je verder. Mits je ervan leert. Het is de imperfectie die ons menselijk maakt en de wereld een stuk aangenamer. Een wereld waarin iedereen bijvoorbeeld een tweede kans verdient. En een derde als dat nodig is. Wij mensen vinden dit een vanzelfsprekend principe. Maar wat als het om zelflerende computers gaat...? Verdienen machines ook een tweede kans?

Comment

Mensvriendelijke marketing? Neem een robot!

Comment

Mensvriendelijke marketing? Neem een robot!

Als het over robots gaat, reageren we primair vaak nog een beetje terughoudend. Robots gaan steeds meer op ons lijken, nemen werk van ons over en ja, dat voelt wat ongemakkelijk. In het ergste geval zelfs bedreigend. Maar als je goed kijkt naar wat een robot allemaal voor je kan doen, dan kun je als marcom-professional eigenlijk alleen maar je voordeel ermee doen. In feite kunnen robots precies al die dingen die we vandaag de dag onmogelijk zelf kunnen. De opkomst van robots is dus goed nieuws wat mij betreft. Goed nieuws voor jou als marcom-professional, maar vooral voor je klanten.

Comment

AVG is geen verplichting maar een kans

Comment

AVG is geen verplichting maar een kans

Er is al veel gezegd en geschreven over de nieuwe privacywetgeving de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) oftewel de Europese General Data Protection Regulation (GDPR). Al twee jaar weten we dat we het voor 25 mei voor elkaar moeten hebben. En toch is er een Facebook-schandaal voor nodig om ons wakker te schudden. Niets is menselijker helaas. Pas als het misgaat, zien we de ernst van een situatie in. En precies daarom ben ik juist heel blij met deze nieuwe privacywetgeving. Deze wet dwingt ons allemaal zorgvuldig stil te staan bij wat we aan het doen zijn.

Comment

Een nieuw marcom tijdperk: wat is jouw antwoord?

Comment

Een nieuw marcom tijdperk: wat is jouw antwoord?

De tijd dat je als grote adverteerder uitsluitend werkte met een handjevol grote bureaus, ligt al jaren achter ons. En toch keek ik ervan op toen ik in Marketing Week las dat Procter & Gamble (P&G) tot vier jaar terug met maar liefst 6000 bureaus samenwerkte. Het bewijst eens te meer dat specialistische bureaus ruimschoots hun toegevoegde waarde hebben bewezen. En dat adverteerders wereldwijd nichebureaus hebben omarmd. Goed nieuws vind ik persoonlijk.

Comment

Merken bouwen met impact

Comment

Merken bouwen met impact

Branding stelt marcom-professionals op de proef. Het bouwen van merken gaat over vertrouwen, over inhoud en meetbare resultaten. Reclame kan iedereen maken, content ook, maar werk waarmee je mensen bindt en leads omzet in sales, is andere koek. Reclame is ook niet langer synoniem aan marketing. Een advertentie of commercial maakt deel uit van een strategie die complexer en veelomvattender is dan ooit.

Comment

Vier aspecten die je merk succesvoller maken

Comment

Vier aspecten die je merk succesvoller maken

Een merk is een optelsom van interacties. Alle indrukken doen ertoe. Dat is al meer dan 14 jaar mijn heilige overtuiging en die is onlangs verder versterkt door een onderzoek van de Universiteit van Twente. In dit vak linken veel mensen marketingcommunicatie aan de prestaties van een merk. Maar het onderzoek laat zien dat in werkelijkheid andere waarden een veel grotere rol spelen.

Comment